2021. március 29., hétfő

Fűszeres csirke, spárgás, zöldborsós rizzsel

Igaz, hogy ez a fogás még tavaly készült, még csak mexikói spárga van az üzletekben itt nálunk, de még egy jó hónap és spárgaszezON. :) A következő egy nagyon egyszerű recept, de nagyon finom :)

Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 felső csirkecomb, só, bors, chilipehely, pirospaprika, 4 cikk fokhagyma, 0,5 dl olaj, 1 hagyma, 17 dkg rizs, 5 dkg zöldborsó, 8 spárga, kevés olaj. 

Elkészítése: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A fél dl olajat elkeverjük a pirospaprikával, chilipehellyel, az áttört fokhagymával, a csirkecombokat alaposan beleforgatjuk, jól záródó dobozban egy éjszakára a hűtőben pácoljuk. Másnap a csirkecombokat kivesszük a pácból, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, felöntjük annyi vízzel ami majdnem ellepi, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

A spárgát falatnyi darabokra vágjuk, pici olajon kissé megfuttatjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a rizst, sózzuk, felöntjük kb 5 dl vízzel, felforraljuk, néha megkavargatva puhára főzzük, amikor már majdnem elkészült hozzáadjuk a zöldborsót és a spárgát, együtt készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések: