2021. március 13., szombat

Gyors édeskömény savanyúság/saláta


És még egy édeskömény recept, nekem nagyon nagyon ízlik, szendvicsek mellé például nagyon szeretem. :) Azoknak ajánlom, akik szeretik a köményes, mégis friss ízvilágot.

Hozzávalók ( egy kb 3 dl- es befőttesüveghez): egy édeskömény gumó, só, 6 – 7 szemesbors, olasz fűszerkeverék, 4 – 5 evőkanál ecet, 2 evőkanál barna cukor, 2 dl víz.

Elkészítése: Az édeskömény gumót legyaluljuk vagy késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk, függőlegesen belehelyezzük a befőttesüvegbe, rászórjuk a szemes borsot. A vizet az ecettel, a cukorral, a sóval, az olasz fűszerkeverékkel felforraljuk, 3 – 4 percig főzzük, majd az édesköményre öntjük, hogy teljesen ellepje. Rácsavarjuk a fedőt, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: tehetünk bele néhány szem mustármagot is. Savanyúságként, salátákba, vagy hal mellé is kiváló.



Nincsenek megjegyzések: