2021. március 5., péntek

Spenótos, articsókás csirkemell

Egy nagyon finom párosítás :) Az articsóka elhagzható, de attól lesz különleges :)

Hozzávalók ( 2 személy részére): 40 dkg csirkemell, 15 dkg spenót, 5 dkg articsóka szív ( konzerv), 2 dl tejföl, 2 - 3 dl tej, 4 cikk fokhagyma, só, bors, olasz fűszerkeverék, 2 evőkanál liszt, kevés olaj, 15 dkg tészta.

Elkészítése: A csirkemellet 4 nagyobb szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az olasz fűszerkeverékkel. 2 cikk finomra aprított fokhagymát kissé megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, felöntjük 3 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, végül kissé lepirítjuk. A húst kivesszük a zsírjából, félreteszük. A zsiradékhoz hozzáadjuk a lisztet, kissé átkavarjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, visszatesszük a húst, hozzáadjuk a kissé megvagdosott spenótot, az articsókát, 2 cikk finomra aprított fokhagymát, 5 – 6 percig folyamatosan kavargatva készre főzzük. A kifőzött tésztával tálaljuk.

Megjegyzés: Az articsókát el is hagyhatjuk, tehetünk helyette kicsivel több spenótot.



Nincsenek megjegyzések: