2021. március 16., kedd

Piccata csirke

 A picccata szó olasz jelentése, hogy vékonyra szeletelt (hús), eredetileg marhahússal készült, de nagyon elterjedt főleg az amerikai olaszok körében csirkemellel is. Jellegzetes hozzávalói a vaj, citromlé, kapribogyó. Én most csirkemell hiányában csirkecombbal készítettem, így is nagyon finom.


Hozz
ávalók( 4 személy részére): 6 csirkecomb, 2 cikk fokhagyma, 3 evőkanál liszt, 4 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, 2 teáskanál kapribogyó, 1 citrom leve, 2, 5 dl főzőtejszín. A tálaláshoz: 40 dkg tészta.

Elkészítése: A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a lisztbe, a felforrósított vajon és olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük kb 3 dl vízzel, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész a combokat eltávolítjuk, hozzáadunk még 1 dl vizet, elkavarjuk, majd szitán átszűrjük. Az átszűrt alapléhez hozzáadjuk a kapribogyót, a citromlét, újraforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, ismét újraforraljuk, visszatesszük bele a csirkecombokat, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, 5 percig együtt gyöngyöztetjük. A kifőzött tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: