A picccata szó olasz jelentése, hogy vékonyra szeletelt (hús), eredetileg marhahússal készült, de nagyon elterjedt főleg az amerikai olaszok körében csirkemellel is. Jellegzetes hozzávalói a vaj, citromlé, kapribogyó. Én most csirkemell hiányában csirkecombbal készítettem, így is nagyon finom.
Elkészítése: A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a lisztbe, a felforrósított vajon és olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük kb 3 dl vízzel, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész a combokat eltávolítjuk, hozzáadunk még 1 dl vizet, elkavarjuk, majd szitán átszűrjük. Az átszűrt alapléhez hozzáadjuk a kapribogyót, a citromlét, újraforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, ismét újraforraljuk, visszatesszük bele a csirkecombokat, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, 5 percig együtt gyöngyöztetjük. A kifőzött tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése