Ez az egyszerű egytálétel nagyon, de nagyon finom, max. 40 perc alatt az asztalra varázsolhatjuk.
Hozzávalók (2 személy részére): 3 hagyma, 1 nagy piros paprika, 25 dkg fehér kolbász, 3 evőkanál paradicsompüré, 12 dkg rizs, kb 4 dl húsleves, 5 – 6 koktélparadicsom, 1 szál zöldhagyma vagy néhány karika póréhagyma, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A kolbászhúst kivesszük a bőréből, darabosra morzsoljuk. A szeletekre vágott hagymát, a csíkokra szeletelt paprikát pirulásig dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kolbászhúst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a rizst, felöntjük a húslevessel, fedő alatt néhányszor átkavargatva készre főzzük, amikor kész, utolsó pillanatban hozzáforgatjuk a négybe vágott koktélparadicsomot, a felkarikázott zöldhagymát.
Megjegyzés: Ez az egytálétel kevésbé jellegzetes ízű kolbásszal lesz finom, a mi magyaros hagyományos, fokhagymás kolbászunk elnyomja az ízét a zöldségeknek, mint pl a német thüringer kolbász, vagy a francia chipolata Húsleves helyett vízzel is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése