2020. augusztus 31., hétfő

Kéksajtos, brokkolis tortellini

Az olasz konyha mindig is közel állt a szívünkhöz, sokszor készül, ha nem is teljesen olasz, de olaszos étel a konyhánkban, mint pl ez is. Csak annyit mondhatok, hogy isteni finom :)


Hozzávalók ( 3 személy részére): 5 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 2 dl zsíros tejföl, 10 dkg jó minőségű kéksajt, 40 dkg brokkoli, só, bors. 25 dkg húsos tortellini, 2 - 3 evőkanál reszelt parmezán a tálaláshoz.
Elkészítése: A tortellinit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsolva félretesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, hideg vízzel leöblítjük, kisebb darabokra vágjuk, félretesszük. A tejfölt simára kavarjuk a tejjel.
A finomra vágott fokhagymát kissé átforgatjuk az olívaolajon vigyázva, hogy ne égjen meg, rászórjuk a lisztet, néhányszor átkavarjuk, felöntjük a tejjel simára kavart tejföllel, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva felforraljuk, amikor sűrűsödni kezd hozzáadjuk az elmorzsolt kéksajtot, addig kavargatjuk míg a sajt elolvad, ekkor hozzáadjuk a brokkolit is, ha szükséges még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A tortellinit a szósszal összeforgatva, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: