2020. augusztus 17., hétfő

Lecsós, borjúhúsos tagliatelle

És ismét egy étteremben ettük fogás, egyszerű és nagyszerű, lecsós, borjúhúsos tagliatelle :) 

Hozzávalók ( 4 személy részére): 5 hagyma, 4 paprika ( lehet színes is vegyesen), 5 nagyobb paradicsom, kevés olaj, só, bors. A borjúhúshoz: 40 dkg borjúhús, 3 cikk fokhagyma, 1 hagyma, olaj, só, bors. 30 dkg tagliatelle.

Elkészítése: A borjúhúst kisebb csíkokra vágjuk,  az olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a félbe vágott hagymát, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ha szükséges a vizet pótoljuk. A finomra aprított hagymát és csíkokra vágott paprikát üvegesre dinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, együtt készre főzzük, míg a leve jól elpárolog, ekkor hozzáadjuk a kész borjúhúst, összeforraljuk. A tagliatellét enyhén sós vízben megfőzzük, a bórjúhúsos lecsóval tálaljuk.

Megjegyzés: Ha a borjúhús idősebb lenne és nehezebben puhulna meg tegyünk egy teáskanalat a húshoz.  Ha a lecsót szeretnénk krémesebbre egyrészét pürésíthetjük.


Nincsenek megjegyzések: