2020. augusztus 28., péntek

Hamis barackdzsem almából

 

Ezt a receptet egy sajnos rég elhunyt szomszéd nénitől tanulta még régebb egy másik szomszédasszonya édesanyámnak, aki nekünk is átadta, ez alapján készült ez a finom dzsem, amely egy kissé tényleg hasonlít a barackdzsemre, főleg színében, de egyébként is nagyon finom.


Hozzávalók: 5 kg alma, 1 kg cukor, 1 liter izesítetlen, só nélküli paradicsomlé, 1 teáskanál szalicil.

Elkészítése: Az alma torzsáját eltávolítjuk, a héjával együtt felszeleteljük, kevés vizet töltve alája megfőzzük, majd paradicsompaszirozón kihajaljuk, visszatesszük főni, amíg sűrűsödni kezd, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a cukrot, összeforraljuk, végül belekavarjuk a szalicilt. Tiszta befőttes üvegekbe töltjük, lecsavarjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Jól hangzik a recept kíváncsivá tettél. Mivel az idén baracklekvárt nem sikerült készítenem lehet hogy megpróbálkozok ezzel!

csipike írta...

Paradicsomlével még sosem hallottam, bár valószínűleg hígítja. Mivel az almalekvár kemény lesz, én tisztán alma vagy alma-körte kombinációt szoktam főzni, egyébként is imádom és hókiflibe ezt töltöm. Baracklekvár főzés nálam is elmaradt, majd jövőre. :-)