2020. augusztus 19., szerda

Kardamomos, barackos, csokoládés piskóta

Egy egyszerű, de mégis külünleges sütemény :) 


 Hozzávalók: 9 tojás, 9 evőkanál liszt, 9 evőkanál cukor, 1 csapott kávéskanál rózsakő (szalalkáli), 2 tasak vaníliás cukor, 2 teáskanál kardamom, a tojásfehérjéhez egy csipetnyi só, 2 őszibarack, 15(fehér és tejcsokoládé vegyesen) dkg csokoládé. Elkészítése: A tojássárgát a cukrot, a vaníliás cukrot, a rózsakövet, habosra kavarjuk, amíg teljesen kifehéredik. A tojásfehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A liszthez hozzákavarjuk a rózsakövet és a kardamomot. A tojássárgás masszát fakanállal óvatosan összedolgozzuk a habbal és a liszttel, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A kockára vágott barackot rászórjuk a tepsiben lévő masszára, majd a kockára vágott csokit is. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Az első tíz percben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta.

Nincsenek megjegyzések: