2020. augusztus 15., szombat

Almás, csokoládépudingos piskóta

Ennek a nagyon egyszerű, de annál finomabb sütinek az ötletét egy főzős csoportban találtam, aztán saját szájunk íze meg az otthon lévő alapanyagok után alakítottam. Nagymamámmal kettesben sütöttük :)

Hozzávalók (egy gáztepsihez): A piskótához: 6 tojás, 2 evőkanál víz, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1 teáskanál rózsakő, 3 alma, pici só. A pudinghoz: 1 tasak csokoládés pudingpor, 2 evőkanál cukor, 4 dl tej.

Elkészítése: A pudingport elkavarjuk egy kevés tejjel és a cukorral, a többi tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingot, besűrítjük, hagyjuk langyosra hűlni. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük. A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk. A tojássárgájához és a tojásfehérjéhez is hozzáadunk 1 - 1 evőkanál vizet. A tojássárgáját a cukorral és a rózsakővel habosra kavarjuk, míg szépen kivilágosodik. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A kikavart tojássárgáját hozzáadjuk a habhoz, majd fokozatosan adagolva, óvatosan hozzákavarjuk a lisztet, míg egynemű masszát kapunk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egy kanállal beleszeggatjuk a pudingot, majd beleszórjuk az almát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. ( kb 20 - 25 perc). Kihűlve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: