2020. március 26., csütörtök

Skót rarebit szendvics ( Skót melegszendvics)

Igaz, hogy a skótok és az angolok is nagyon szeretik, magukénak tartják, de eredetileg Walesből származik ez az ételféleség, amely alapjául egy savanykás sajtkrém szolgál. A welsieknek, a skótoknak, az angoloknak is megvan a saját változata, s persze minden szakács, szakácsnő alakít rajta saját ízlése szerint. Az alábbi receptet skót kolleganőmtől tanultam.


Hozzávalók (3 – 4 személy részére): 15 dkg reszelt mozzarella sajt, 15 dkg reszelt cheddar sajt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál szemes mustár, 3 – 4 zöldhagyma, pici só, bors. A tálaláshoz: kennyér, vaj.
Elkészítése: A lereszelt sajtot elkavarjuk a finomra aprított zöldhagymával, a mustárral, sóval, borssal, alaposan összedolgozzuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, megkenjük vajjal, ráhalmozzuk a sajtkrémet, forró sütőben addig sütjük míg a sajt megolvad, kissé megpirul.

Megjegyzés: Bármilyen kenyérfélével tálalhatjuk. Önmagában, vagy salátával körítve is finom és laktatós fogás.


Nincsenek megjegyzések: