2020. március 27., péntek

Mediterrán kuszkusz saláta

Ha húsmentes, de mégis finom, laktató ételre vágyunk, a kuszkusz a tökéletes választás.


Hozzávalók (3 személy részére): 20 dkg kuszkusz, 2 paprika ( lehetőleg egy sárga és egy piros), 11 kisebb cukkini, 2 hagyma, 1 padlizsán, 10 koktélparadicsom, 10 dkg főtt csicseriborsó, só, bors, olívaolaj, friss petrezselyemzöld, szárított kakukkfű, rozmaring, oregánó, fejenként egy tojás.
Elkészítése: Először elkészítjük a mediterán zöldséget. A paprikát kicsumázzuk, csíkokra, a hagymát szintén csíkokra vágjuk, a cukkinit karikákra a padlizsánt héjastól falatnyi kockákra szeleteljük, mindezt egy tálban összeforgatjuk, kissé sózzuk, borsozzuk, meszórjuk a szárított fűszerekkel, kakukkfűvel, rozmaringgal, oregánóval, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, alaposan összeforgatjuk, egy tepsibe öntjük, 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 – 25 perc alatt megsütjük.
A kuszkuszt egy tálba helyezzük, leforrázzuk 3 dl forró vízzel, lefödve kb 10 percig degedni hagyjuk, majd kifödjük, pici olívaolajat, sót adunk hozzá, villával összekavarjuk, hogy a kuszkuszt is föllazítsuk. A tojásokat megsütjük tükörtojásnak.
A koktélparadicsomot egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a főtt csicseriborsót is, épp csak amíg átmelegedik. Végül a kuszkuszt összeforgatjuk a sült zöldségekkel, koktélparadicsommal, csicseriborsóval és a finomra aprított petrezselyemzölddel, a tükörtojással tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: