Hozzávalók
(3 személy részére): 20 dkg kuszkusz, 2 paprika ( lehetőleg
egy sárga és egy piros),
11
kisebb cukkini, 2 hagyma, 1 padlizsán, 10
koktélparadicsom,
10
dkg főtt
csicseriborsó, só, bors, olívaolaj, friss petrezselyemzöld,
szárított kakukkfű, rozmaring, oregánó, fejenként egy tojás.
Elkészítése:
Először elkészítjük a mediterán zöldséget. A paprikát
kicsumázzuk, csíkokra, a hagymát szintén csíkokra vágjuk, a
cukkinit karikákra a padlizsánt héjastól falatnyi kockákra
szeleteljük, mindezt egy tálban összeforgatjuk, kissé sózzuk,
borsozzuk, meszórjuk a szárított fűszerekkel, kakukkfűvel,
rozmaringgal, oregánóval, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal,
alaposan összeforgatjuk, egy tepsibe öntjük, 200
fokra
előmelegített sütőben kb 20
–
25 perc alatt megsütjük.
A
kuszkuszt egy tálba helyezzük, leforrázzuk 3 dl forró vízzel,
lefödve kb 10
percig
degedni hagyjuk, majd kifödjük, pici olívaolajat, sót adunk
hozzá, villával összekavarjuk, hogy a kuszkuszt is föllazítsuk.
A tojásokat megsütjük tükörtojásnak.
A
koktélparadicsomot egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk,
majd hozzáadjuk a főtt csicseriborsót is, épp csak amíg
átmelegedik. Végül a kuszkuszt összeforgatjuk a sült
zöldségekkel, koktélparadicsommal, csicseriborsóval és a finomra
aprított petrezselyemzölddel, a tükörtojással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése