Hozzávalók:
1 kg liszt, 20 dkg
cukor, 5 dkg sütőpor, 25 dkg szobahőmérsékletű vaj, 2, 5 dl
tej, 2, 5 dl natúr joghurt, 2 evőkanál méz, 25 dkg mazsola. A
lekenéshez: 1 tojás.
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban, hozzáadjuk a
mazsolát, a vajat, morzsásra dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejjel
és natúr joghurttal elkevert mézet, lisztes felületen alaposan
összedolgozzuk, míg ruganyos tésztát kapunk, de nem szabad
túldagasztani. Kb 3 cm vastagságúra kinyújtjuk, közepes méretű
kerek sütikiszúróval kiszaggatjuk, a tetejét megkenjük a felvert
tojással, sütőpapírral bélelt tepsiben egymástól távol
elhelyezzük, mert nőni fognak, 180
fokra előmelegített
sütőben, kb 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés:
Az angolok ezt az édes pogácsát az ötórai tea mellé ( vagy kávé
mellé), kettőbe vágva, clotted creammel (vastag édes tejszín)
vagy vajjal és dzsemmel megkenve fogyasztják. De önmagában is
nagyon finom, édes, omlós sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése