2020. március 23., hétfő

Quinoás, tonhalas saláta

Egyik nagy, nagy kedvencem :) Bármikor :) Quinoa nélkül is :)


Hozzávalók: ( 2 személy részére): 1 dl quinoa, 1 kisebb olajos tonhal konzerv, 2 maréknyi vegyes saláta vagy ugyanennyi jégsaláta, 1 paprika, 6 koktélparadicsom, fél kigyóuborka, fél hagyma, 10 dkg sajt, , ízlés szerinti olívaolaj, 2 tojás.
Elkészítése: A quinoát felöntjük kb 3 dl vízzel, hozzáadunk egy csipetnyi sót, felforraljuk, kb 15 percig főzzük, míg a leve teljesen elfő, 5 percet pihentetjük, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról leöntjük az olajat. A vegyes salátát, a csíkokra vágott paprikát, uborkát és hagymát, a kettőbe vágott koktélparadicsomot, az apró kockákra vágott sajtot, a tonhalat, a quinoát ízlés szerint sózzuk, megszórjuk olívaolajjal, majd összeforgatjuk egy tálban, buggyantott tojással tálaljuk.

Megjegyzés: A quinoa nélkül is kimondottan tápláló és finom saláta.




Nincsenek megjegyzések: