Hozzávalók:
( 2 személy részére): 1 dl quinoa, 1 kisebb olajos tonhal konzerv,
2 maréknyi vegyes saláta vagy ugyanennyi jégsaláta, 1 paprika, 6
koktélparadicsom, fél kigyóuborka, fél hagyma, 10
dkg
sajt, só,
ízlés szerinti olívaolaj, 2 tojás.
Elkészítése:
A quinoát felöntjük kb 3 dl vízzel, hozzáadunk egy csipetnyi
sót, felforraljuk, kb 15 percig főzzük, míg a leve teljesen elfő,
5 percet pihentetjük, majd hagyjuk kihűlni. A tonhalról leöntjük
az olajat. A vegyes salátát, a csíkokra vágott paprikát, uborkát
és hagymát, a kettőbe vágott koktélparadicsomot, az apró
kockákra vágott sajtot, a tonhalat, a quinoát ízlés szerint
sózzuk, megszórjuk olívaolajjal, majd összeforgatjuk egy tálban,
buggyantott tojással tálaljuk.
Megjegyzés:
A quinoa nélkül is kimondottan tápláló és finom saláta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése