Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 6 hagyma, 5 paprika ( lehet színes vegyesen), 4 – 5 nagyobb paradicsom, kb 20 dkg tarhonya, só, bors, csorrintásnyi olaj.
Elkészítése:
A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon,
hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, együtt dinszteljük 5
percig, hozzáadjuk a tarhonyát, fehéredésig dinszteljük,
felöntjük annyi meleg vízzel ami ellepi, felforraljuk, sózzuk,
borsozzuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott
paradicsomot, fedő alatt készre főzzük, majd a lángot lezárva
alatta 5 percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Megjegyzés:
Friss zöldség hiányában télire eltett lecsóalappal is
készíthetjük, friss paradicsom helyett paradicsomlét is
használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése