2020. március 18., szerda

Lecsó tarhonyával

Egy egyszerű étel, amit gyorsan összedobhatunk akár télire eltett lecsóból is.


Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 6 hagyma, 5 paprika ( lehet színes vegyesen), 4 – 5 nagyobb paradicsom, kb 20 dkg tarhonya, só, bors, csorrintásnyi olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikát, együtt dinszteljük 5 percig, hozzáadjuk a tarhonyát, fehéredésig dinszteljük, felöntjük annyi meleg vízzel ami ellepi, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott paradicsomot, fedő alatt készre főzzük, majd a lángot lezárva alatta 5 percig pihentetjük, majd tálaljuk.

Megjegyzés: Friss zöldség hiányában télire eltett lecsóalappal is készíthetjük, friss paradicsom helyett paradicsomlét is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: