Mustáros
sült karfiol krémleves
Hozzávalók
( 5 – 6 személy részére): 2 nagyyobb fej karfiol, 1 hagyma, 6
krumpli, só, fehérbors, olívaolaj, 2 evőkanál magos dijoni mustár, 3
dl tejszín, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A karfiolt kisebb rózsáira bontjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe
elterítjük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk kevés
olívaolajjal, 200 fokra előmelegített
sütőben világosra sütjük. Kb 1, 5 liter vizet főni teszünk,
amikor felforrt hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a finomra
aprított hagymát, a sült karfiolt, együtt puhára főzzük, ha
szükséges még sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, botmixer
segítségével pürésítjük, végül a tejszínnel selymesítjük,
megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
Megjegyzés:
A hozzáadott mustár mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése