2020. március 25., szerda

Mustáros, sült karfiol krémleves


Mustáros sült karfiol krémleves


Hozzávalók ( 5 – 6 személy részére): 2 nagyyobb fej karfiol, 1 hagyma, 6 krumpli, só, fehérbors, olívaolaj, 2 evőkanál magos dijoni mustár, 3 dl tejszín, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A karfiolt kisebb rózsáira bontjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe elterítjük, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk kevés olívaolajjal, 200 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Kb 1, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felforrt hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a finomra aprított hagymát, a sült karfiolt, együtt puhára főzzük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, botmixer segítségével pürésítjük, végül a tejszínnel selymesítjük, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Megjegyzés: A hozzáadott mustár mennyiségét ízlés szerint változtathatjuk.

Nincsenek megjegyzések: