Hozzávalók
( 4 – 5 személy részére): 40
dkg
füstölt tőkehal filé, 10
dkg
tőkehal filé, kb 12 közepes méretű krumpli, 2 hagyma, 2 evőkanál
vaj, só, bors, 3 babérlevél, 2 dl tej, 3 dl zsíros tejszín,
friss vagy szárított petrezselyemzöld. A hal áztatásához és
főzéséhez 5 dl tej.
Elkészítése:
A tőkehal filét falatnyi kockákra szeleteljük, kb 2 órára a
tejbe áztatjuk, majd a tejjel együtt felforraljuk, 2 – 3 percig
főzzük, majd leszűrjük, félretesszük. A finomra aprított
hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, feltöltjük kb 2, 5 liter
vízzel, hozzáadjuk a meghámozott, falatnyi kockákra vágott
krumplit, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, a
krumpliból kiveszünk néhány merengetőkanállal és botmixxerrel
pürésítjük, majd visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk az
előfözött halat, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a tejet és a
tejszínt, ismét felforraljuk, végül hozzáadjuk a finomra
aprított petrezselyemzöldet.
1 megjegyzés:
De finom lehet! Kár, hogy itt nem lehet füstölt tőkehalfilét kapni -legalább is mifelénk nem -, szívesen kipróbálnám!;) Ügyes vagy nagyon!
Megjegyzés küldése