Hozzávalók (2
személy részére): 30 dkg marhaszegy, só, bors, 1 hagyma, kevés olaj, 2
babérlevél, fél fej jégsaláta, 2 paradicsom, 1 kisebb hagyma, 5 – 6 zöld
olajbogyó, olívaolaj, só, fél lime leve.
Elkészítése: A húst
a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a
felszeletelt hagymát, a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel ami elfedi, lassú
tüzön, kb 1, 5 – 2 óra alatt puhára, omlósra pároljuk, hagyjuk kihűlni, majd
szálasra tépkedjük. A jégsalátát, a paradicsomot, a hagymát csíkokra vágjuk, az
olajbogyót felkarikázzuk. Mindezt egy tálban összeforgatjuk a hússal, sózzuk,
meglocsoljuk az olívaolajjal és a lime levével, összeforgatjuk, azonnal
tálaljuk.
Megjegyzés: Ez a
saláta Bohumil Hrabal Őfelsége pincére voltam című regényében szerepel sok –
sok más étellel egyetemben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése