2017. augusztus 21., hétfő

Körtés, rukkolás saláta

Aki szereti a rukkolát :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 maréknyi rukkola, 1 körte, 4 evőkanál kéksajt, 2 evőkanál pirított mandula, 10 karika hagyma, só, bors, balzsamecet.
Elkészítése: A körtét meghámozzuk, a maghéját eltávolítjuk, félbe , majd 8 szeletre vágjuk hosszában. A kéksajtot elmorzsoljuk, a mandulát darabosra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.

A rukkola felét a tányérokra helyezzük,rászórjuk a kéksajt felét, a mandula felét, sózzuk, borsozzuk, megöntözzük pici balzsamecettel. Ezután ráhalmozzuk a megmaradt rukkolát, és a körte körberakjuk a körte szeletekkel, tetejére helyezzük a hagymakarikákat, megszórjuk a megmaradt kéksajttal, mandulával, borsozzuk, megöntözzük egy kevés balzsamecettel. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: