Hozzávalók (2
személy részére): 4 maréknyi rukkola, 1 körte, 4 evőkanál kéksajt, 2 evőkanál
pirított mandula, 10 karika hagyma, só, bors, balzsamecet.
Elkészítése: A
körtét meghámozzuk, a maghéját eltávolítjuk, félbe , majd 8 szeletre vágjuk
hosszában. A kéksajtot elmorzsoljuk, a mandulát darabosra vágjuk, a hagymát
meghámozzuk, felkarikázzuk.
A rukkola felét a
tányérokra helyezzük,rászórjuk a kéksajt felét, a mandula felét, sózzuk,
borsozzuk, megöntözzük pici balzsamecettel. Ezután ráhalmozzuk a megmaradt
rukkolát, és a körte körberakjuk a körte szeletekkel, tetejére helyezzük a
hagymakarikákat, megszórjuk a megmaradt kéksajttal, mandulával, borsozzuk,
megöntözzük egy kevés balzsamecettel. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése