Hozzávalók (4 -5 személy részére): 25 dkg csirkemell, 1 kg
csiperke gomba, 3 sárgarépa, 1 kis darab zeller, 3 krumpli, 2 evőkanál
vöröslencse, só, bors,kevés olaj, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: a gombát felszeleteljük, kevés olajon
megpirítjuk. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés
olajon megpirítjuk, felöntjük kb 2 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a
karikára vágott leveszöldséget, a kockára vágott krumplit, a vöröslencsét, a
megpirított gomba felét, sózzuk, borsozzuk, együtt puhára főzzük. A megmaradt
gombához hozzáadunk 2- 3 deciliter levest, késes aprítóban pürésítjük, a
leveshez töltjük, összeforraljuk, megszórjuk zöldpetrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése