2016. november 8., kedd

Kókuszkrémes forró csokoládé

Olyan rég készülök finom, házi forró csokit készíteni, valamint egy szép télies, karácsonyi fotót készíteni róla :) Úgy érzem mindkettő sikerült most :)


Hozzávalók (2 személy részére): 8 dkg 75 % - os fekete csokoládé, 1, 50 dl kókuszkrém, 4 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor, 2 teáskanál cukor. A tálaláshoz: 6 pillecukor, kókuszforgács vagy kókuszreszelék.

Elkészítése:  A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, a kókuszkrémből két kávéskanállal félreteszünk, a többit a felolvasztott csokoládéhoz kavarjuk, hozzáadjuk a tejet, a vaníliás cukrot, a cukrot, még mindig gőz fölött összeforraljuk, poharakba adagoljuk, pillecukorral, friss kókuszforgáccsal vagy kókuszreszelékkel tálaljuk.

7 megjegyzés:

Katalin írta...

De fincsi lehet! És milyen szép karácsonyi hangulat van már nálad :-)

horimarika írta...

Nyami!
Az anyukámnak is van olyan rózsás kiskanala :)

Nelli írta...

A kókuszkrém hogy készül?Finom lehet nagyon.

Nelli írta...

A kókuszkrém hogy készül?Finom lehet nagyon.

Kati írta...

Katalin, köszi :) Horimarika, úgy szeretem az ilyen szép kanalakat, sajnos csak 1 van belőle :) Nelli, készen lehet kapni kókuszkrémet, nem én készítettem.

csipike írta...

Nagyon hangulatos lett a fotó és hmmmm megyek készítek én is forró csokit! :-)

Kati írta...

Csipike, köszi, az jó is :)