Hozzávalók (5 - 6 személy részére): kb 1 kg füstölt sertés oldalas, 3 nagy torma, 6 közepes sárgarépa, 4 petrezselyemgyökér, 1 kis zellergumó, 4 krumpli, 15 dkg gomba (lila pereszke), 6 dkg száraztészta, 20 szemesbors, 1 hagyma, 1 paprika, só, szárított petrezselyemzöld, kevés olaj, ízlés szerinti citromlé.
Elkészítése:
- Az oldalast felszeleteljük, megmossuk, felöntjük hideg vízzel, főni tesszük.
- A tormát lehetőleg szabad levegőn meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük.
- A lereszelt torma felét az olajon kissé megdinszteljük, a felforrt leveshez adjuk az egészben hagyott hagymával és a kettőbe vágott paprikával együtt.
- Amikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, teatojásban a szemesborsot, ha szükséges sózzuk, eggyütt puhára főzzük.
- Amikor a zöldség is megpuhult hozzáadjuk a száraztésztát, a kockára vágott krumplit, a felszeletelt gombát és a megmaradt reszelt tormát, eggyütt főzzük, míg a tészta elkészül.
- Végül a citromlével savanyítjuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel.
Megjegyzés: Tejfölt, friss reszelt tormát kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése