2016. november 9., szerda

Birsalmás, barna sörös csirkesült

Az alábbi receptben a megpirított birsalma és a kissé karamellizált ízű barna sőr teszi ünnepivé a csirkesültet.


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 csirke java (combok, szárnyak), 2 birsalma, 1 dl jó minőségű barna sőr, 6 hagyma, 1 fej fokhagyma, só, bors, 3 babérlevél, kevés olaj.
Elkészítése: A húst sózzuk, borsozzuk, a bőrét kissé bevagdossuk, először a bőrös felét, majd a másikat is a forró olajon jól körbepirítjuk, kivesszük az olajból.  A birsalmát héjastól cikkekre vágjuk, megpirítjuk az olajon, rádobjuk a szintén cikkekre vágott hagymát, együtt tovább pirítjuk, felöntjük a barna sőrrel, hozzáadjuk a babérlevelet, a héjastól kettőbe vágott fej fokhagymát, sózzuk, ha szükséges, bőrös részével lefele beletesszük a húst, alacsony lángon lefödve puhára pároljuk, ha szükséges közben még öntünk vizet rá. Amire megpuhul finom szajtja less a húsnak.

Megjegyzés: Krumplipürével tálaljuk.  Csirkecombból is készíthetjük.  Ne adjunk hozzá az 1 dl – nél több barna sőrt, mert keserű lesz. 

Nincsenek megjegyzések: