Az alábbi receptben a megpirított birsalma és a kissé
karamellizált ízű barna sőr teszi ünnepivé a csirkesültet.
Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 csirke java (combok,
szárnyak), 2 birsalma, 1 dl jó minőségű barna sőr, 6 hagyma, 1 fej fokhagyma,
só, bors, 3 babérlevél, kevés olaj.
Elkészítése: A húst sózzuk, borsozzuk, a bőrét kissé
bevagdossuk, először a bőrös felét, majd a másikat is a forró olajon jól körbepirítjuk,
kivesszük az olajból. A birsalmát
héjastól cikkekre vágjuk, megpirítjuk az olajon, rádobjuk a szintén cikkekre
vágott hagymát, együtt tovább pirítjuk, felöntjük a barna sőrrel, hozzáadjuk a
babérlevelet, a héjastól kettőbe vágott fej fokhagymát, sózzuk, ha szükséges,
bőrös részével lefele beletesszük a húst, alacsony lángon lefödve puhára
pároljuk, ha szükséges közben még öntünk vizet rá. Amire megpuhul finom szajtja
less a húsnak.
Megjegyzés: Krumplipürével tálaljuk. Csirkecombból is készíthetjük. Ne adjunk hozzá az 1 dl – nél több barna
sőrt, mert keserű lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése