2016. november 5., szombat

Kókuszos, kávékrémes szelet

Mostanában kókuszláz van náluk, én imádom a kókuszos édességeket, más sem mond nemet :)


Hozzávalók (34* 23 cm - es tepsihez ): a tésztához: 7 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 20 dkg kókuszreszelék, 4 evőkanál liszt, 1, 5 teáskanál sütőpor, csipetnyi só. A krémhez: 7 tojássárgája, 15 dkg cukor, 2 dl erős feketekávé, 3 evőkanál liszt, 25 dkg margarin. A mázhoz: 20 dkg keserűcsokoládé, 5 dkg margarin.
Elkészítése: A tojásfehérjét  cukorral, a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a sütőporral elkevert lisztett, előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a liszttel, a feketekávéval, gőz fölött folyamatosan kavargatva péppé főzzük, hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzákavarjuk a szobahőmérsékletű margarint, a kihűlt tésztára simítjuk. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákavarjuk a margarint, még melegen bevonjuk vele a sütemény tetejét, hagyjuk megdermedni, azután szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: