Az almás sütemény megunhatatlan nálunk, akár az ünnepre is megsüthető. Dióval tökéletes páros :)
Hozzávalók (34* 23 cm - es tepsihez ): A tésztához: 50 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 15 dkg cukor, 15 dkg zsír, 3 tojássárgája, 15 dkg tejföl. A töltelékhez: 2 kg alma, 2 - 3 evőkanál búzadara, 3 evőkanál fahéj, 3 evőkanál cukor. A tetejére: 1 tojás, 15 dkg dió.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral, 15 percet állni hagyjuk, majd alaposan kiszorítjuk. A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az egyik lapot,megszórjuk kevés búzadarával, ráhalmozzuk a kiszorított almát, ismét megszórjuk búzadarával, befödjük a második lappal, villával megszúrkáljuk, előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük. Amíg a sütemény sül a diót darabosra vágjuk, a tojást felverjük. Az utolsó 10 percben a süteményt kivesszük, megkenjük a tojással, megszórjuk a dióval, készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése