2016. november 17., csütörtök

Kenyérleves tojással és húslével

Eiernbrock mit Fleischbrühe, ez a szász megnevezése ennek a levesnek, amelyet a szász gazdasszonyok előszeretettel készítettek lábadozó betegek számára. A recept Kövi Pál Erdélyi lakoma című könyvéből származik.


Hozzávalók(3 - 4 személy részére): 3 - 4 szelet fekete kenyér, 2 liter húsleves, 2 fej hagyma, személyenként 1 tojás, só, bors.
Elkészítése: A kenyeret vékony szeletekre vágva egy mélyebb tálba helyezzük. A kenyérszeletekre ráütjük a tojást, vigyázva, hogy a sárgája szépen egyben maradjon. Ízlés szerint sót, borsot szórunk rá, és a négybe vágott hagymákat óvatosan a tojások közé helyezzük. A lobogó húslevest óvatosan ráöntjük, és pár percig befedve gőz fölé állítjuk, míg a tojásfehérje megkeményszik.  Tálalás előtt a hagymát a levesből eltávolítjuk.
Megjegyzés: A kenyér közé néhány karikára vágott virslit is szórhatunk.

1 megjegyzés:

Monika írta...

Szász gazdasszonyok,...lábadozó betegek...,Erdélyi lakoma c.könyv.....Csak jó lehet! :)