2016. április 27., szerda

Tárkonyos tőkehal

Igazából ez egy hagyományos, családias recept, viszont a friss tárkony nagyon különlegessé teszi :) Csak ajánlani tudom :) Együnk sok - sok halat :)


Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg tőkehal törzs (4 db), só, bors, 2 teáskanál pirospaprika, 7 - 8 evőkanál liszt, kis csokor friss tárkony, olaj a sütéshez. A körethez: 25 dkg krumpli, só, 10 dkg vaj, kis csokor friss tárkony.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, beírdaljuk, sózzuk, borsozzuk, jól beborítjuk a finomra vágott tárkonnyal, 1- 2 órát a hűtőben pihentetjük. A lisztet elkeverjük a pirospaprikával, a halszeleteket alaposan beleforgatjuk, forró olajban pirosra sütjük.
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk. A finomra aprított tárkonyt kissé átforgatjuk a felolvasztott vajon, hozzáadjuk a krumplit, sózzuk, átforrósítjuk. A halat a krumplival tálaljuk.

1 megjegyzés:

csipike írta...

Karácsony óta nem ettem halat, nagyon guszta lett!