Hozzávalók ( 4 személy részére):1, 5 dl rizs, 5 dl tej, 5 evőkanál kókuszreszelék, 5
evőkanál barna cukor, 0, 5 dl tejszín, csipetnyi
só, 6 kaktuszgyümölcs, 2 evőkanál barna cukor.
Elkészítése: A tejet felforraljuk, sózzuk, hozzáadjuk a
rizst, a kókuszreszeléket, fedő nélkül, egészen alacsony hőfokon, ha szükséges
néhányszor megkavarva, puhára főzzük. Amikor a rizs már majdnem megpuhult
hozzáadjuk a cukrot és a tejszínt is, együtt puhára főzzük. Lefödve hagyjuk
kihűlni. A katuszgyümölcsöt kesztyű
segítségével meghámozzuk a következő módon(lásd a fotón): a gyümölcs két végét
levágjuk, majd hosszában bemettszük, s kigöngyöljük a gyümölcsöt belőle. A
kaktuszgyümölcs húsát karikára vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és kevés vizet,
kissé összerotyogtatjuk, míg dzsemszerű less az állaga. A tejberizset ezzel a
szósszal tálaljuk.
Megjegyzés: A fügekaktusz Mexikóból terjedt el, a spanyol
hóditók vagy szerzetesek nevezték el fügekaktusznak. A kaktuszfélék családjába
tartozó növény gyümölcse a kaktuszfüge, a bennszülöttek pitajának nevezik.
Dzsemet is készítenek belőle vagy kandírozva fogyasztják.
A fügekaktusz meghámozása |
3 megjegyzés:
Hű micsoda különlegesség :-) Biztos érdekes, új íze van. Jól néz ki!
Nem is hallottam még fügekaktuszról. Olyasmi, mint a füge - gondolom? :)
Úgy, de úgy örülök, hogy ott a messzi szigetvilágban is tudsz finomakat készíteni. Rég beszéltünk, remélem jól vagy! Puszi, ezer!!!
off white
off white clothing
pg 1
a bathing ape
golden goose sneakers
yeezy shoes
jordan sneakers
golden goose
Golden Goose
kd shoes
Megjegyzés küldése