2015. október 24., szombat

Sütés nélküli sütőtökös sajttorta

Egyszerűen, könnyen elkészíthető, s nem utolsó sorban nagyon finom :) Igazi őszi nyalánkság.



Hozzávalók (4 személy részére): 20 dkg zabkeksz, 10 dkg vaj, 60 dkg sütőtök, 15 + 5 dkg krémsajt, 1 evőkanál görög joghurt, 1 evőkanál barna cukor, színes diszítő cukorka.
Elkészítése: A sütőtököt megmossuk, felszeleteljük, előmelegített sütőben megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd a héjából kikanalazva villával pépesre törjük.  A kekszet ledaráljuk vagy egy zacskóban húspotyoló segítségével apróra zúzzuk, majd egy tálban összegyúrjuk a szobahőmérsékletű vajjal, míg egynemű masszát kapunk. A sütőtököt kétfele osztjuk, felét simára kavarjuk a 15 dkg krémsajttal, a cukorral, és a görög joghurttal.
A kekszmasszát az üvegek aljába nyomkodjuk, habzsák segítségével rányomjuk a sütőtököt, majd erre a krémsajtos masszát, majd a megmaradt fehér krémsajttal és a színes cukorkákkal diszítjük

Nincsenek megjegyzések: