Hozzávalók (4
személy részére): 20 dkg zabkeksz, 10 dkg vaj, 60 dkg sütőtök,
15 + 5 dkg krémsajt, 1 evőkanál görög joghurt, 1 evőkanál barna cukor, színes
diszítő cukorka.
Elkészítése: A
sütőtököt megmossuk, felszeleteljük, előmelegített sütőben megsütjük, hagyjuk
kihűlni, majd a héjából kikanalazva villával pépesre törjük. A kekszet ledaráljuk vagy egy zacskóban
húspotyoló segítségével apróra zúzzuk, majd egy tálban összegyúrjuk a
szobahőmérsékletű vajjal, míg egynemű masszát kapunk. A sütőtököt kétfele
osztjuk, felét simára kavarjuk a 15 dkg krémsajttal, a cukorral, és a görög
joghurttal.
A kekszmasszát az üvegek aljába nyomkodjuk, habzsák
segítségével rányomjuk a sütőtököt, majd erre a krémsajtos masszát, majd a
megmaradt fehér krémsajttal és a színes cukorkákkal diszítjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése