Hozzávalók (3 – 4 személy
részére): 35 - 40 dkg
puliszkaliszt, 1 kg kecskesajt, 30
dkg füstölt kolbász, 10 dkg
szalonna, só, kevés vaj.
Elkészítése: Kb 1
liter lobogó forró vízbe sugárban beleengedjük a kukoricalisztet,sózzuk, közben habverővel
állandóan kevergetjük, hogy nehogy csomós legyen. Ezután az edényt picit
lefödjük, és egészen alacsony lángon tartjuk még néhány percet, amíg a
kukoricaliszt megfő és besűrűsödik. Majd még néhány percig levéve a lángról
állni hagyjuk, majd kiborítom, vagy tetszés szerint kiveszünk a puliszkából. A
szalonnát kakastaréj formára, a kolbászt karikára vágjuk, együtt megpirítjuk. Egy
nagyobb hőálló tálat kivajazunk, belerétegezzük a puliszkát, az elmorzsolt
kecskesajtot, a kolbászt és a szalonnát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon
összemelegítjük, míg a sajt megolvad és megpirul a tetején.
1 megjegyzés:
De finom!!! Klassz az edény is, Kati :)
Megjegyzés küldése