2015. október 21., szerda

Kecskesajtos puliszka gazdagon

Isteni finom, otthoni ízvilág :)


Hozzávalók (3 – 4 személy részére): 35 - 40 dkg puliszkaliszt, 1 kg kecskesajt,  30 dkg füstölt kolbász, 10 dkg szalonna, só, kevés vaj.

Elkészítése: Kb 1 liter lobogó forró vízbe sugárban beleengedjük  a kukoricalisztet,sózzuk, közben habverővel állandóan kevergetjük, hogy nehogy csomós legyen. Ezután az edényt picit lefödjük, és egészen alacsony lángon tartjuk még néhány percet, amíg a kukoricaliszt megfő és besűrűsödik. Majd még néhány percig levéve a lángról állni hagyjuk, majd kiborítom, vagy tetszés szerint kiveszünk a puliszkából. A szalonnát kakastaréj formára, a kolbászt karikára vágjuk, együtt megpirítjuk. Egy nagyobb hőálló tálat kivajazunk, belerétegezzük a puliszkát, az elmorzsolt kecskesajtot, a kolbászt és a szalonnát. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon összemelegítjük, míg a sajt megolvad és megpirul a tetején.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

De finom!!! Klassz az edény is, Kati :)