Hozzávalók(4
személy részére): 50 dkg száraztészta, 50 dkg sertésmáj, 7 hagyma, 25
dkg káposzta, 3 – 4 szál szárított kapor és csombor, só, bors, 5- 6 evőkanál
olaj. 3 dl tej a máj áztatáshoz.
Elkészítése: A májat 3 – 4 óráig a tejbe áztatjuk, hideg
helyen tartjuk. 6 hagymát meghámozunk, finomra aprítjuk, a felforrósított
olajon üvegesre dinszteljük. A májat leszűrjük, átmossuk, kis kockákra vágjuk,
a megdinsztelt hagymához adjuk, sózzuk, felöntjük kevés langyos vízzel, puhára
pároljuk, végül sózzuk. A káposztát legyaluljuk. Kevés olajat felforrósítunk,
megdinsztelünk benne 1 finomra aprított hagymát, hozzáadjuk a káposztát, a
csombort és kaport, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. Végül a káposztát összeforraljuk a
májjal. A tésztát enyhén sós vízben
fogkeményre főzzük, leszűrjük, 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk, majd a
pörkölttel tálaljuk.
3 megjegyzés:
Kati, valami nincs rendben: a cím és a kép nem talál a recepttel.
Szerelmes ez a lány!
Sedith :) Köszi, hogy szóltál, javítottam :)
Juci, bizony, 12 éve :)
Megjegyzés küldése