2015. október 15., csütörtök

Káposztás sertésmáj pörkölt tésztával






Hozzávalók(4 személy részére): 50 dkg száraztészta, 50 dkg sertésmáj, 7 hagyma, 25 dkg káposzta, 3 – 4 szál szárított kapor és csombor, só, bors, 5- 6 evőkanál olaj.  3 dl tej a máj áztatáshoz.

Elkészítése: A májat 3 – 4 óráig a tejbe áztatjuk, hideg helyen tartjuk. 6 hagymát meghámozunk, finomra aprítjuk, a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük. A májat leszűrjük, átmossuk, kis kockákra vágjuk, a megdinsztelt hagymához adjuk, sózzuk, felöntjük kevés langyos vízzel, puhára pároljuk, végül sózzuk.  A káposztát  legyaluljuk. Kevés olajat felforrósítunk, megdinsztelünk benne 1 finomra aprított hagymát, hozzáadjuk a káposztát, a csombort és kaport, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk.  Végül a káposztát összeforraljuk a májjal.  A tésztát enyhén sós vízben fogkeményre főzzük, leszűrjük, 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk, majd a pörkölttel  tálaljuk.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Kati, valami nincs rendben: a cím és a kép nem talál a recepttel.

Juci írta...

Szerelmes ez a lány!

Kati írta...

Sedith :) Köszi, hogy szóltál, javítottam :)

Juci, bizony, 12 éve :)