Hozzávalók: (4 személy részére): 50 dkg gomba, 1 doboz
csemege kukorica, 3 közepes sárgarépa, 1 hagyma, 1 tojássárgája, 3 dl tejföl
vagy natúr joghurt, 10 dkg füstölt lazac,
3 – 4 zsályalevél, fél citrom leve, kevés vaj és olaj, só, bors.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre
dinszteljük, hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott sárgarépát, puhára
főzzük. Amikor a sárgarépa már majdnem megpuhult hozzáadjuk a kukoricát a
levével együtt, a felszeletelt gombát, a kockákra vágott lazacot, sózzuk,
együtt puhára főzzük. A tojássárgát simára kavarjuk a tejföllel,
hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük, borsozzuk, a tűzről levéve a
citromlével savanyítjuk. A vajat kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a
zsályaleveleket, tálaláskor a leves tetejére öntjük.
6 megjegyzés:
Ez valóban különleges :-) Ránézésre nagyon guszta, biztos finom is!
Kérek, kérek!
Katalin, s nagyon finom :)Köszi :)
Rayana, szívesen adok :)
Katalin, s nagyon finom :)Köszi :)
Rayana, szívesen adok :)
Katalin, s nagyon finom :)Köszi :)
Rayana, szívesen adok :)
Katalin, s nagyon finom :)Köszi :)
Rayana, szívesen adok :)
Megjegyzés küldése