2012. augusztus 5., vasárnap

Masnitészta padlizsánszósszal

Miután sikerült az államvizsgám megajándékoztam magam két könyvvel:Szabó Magda Ókút című regényével és egy csodaszép Tészták (Egyszerű, pikáns és tipikusan olasz) című receptes kiadvánnyal. Már rég vágytam mindkettőre, tudjátok, én könyvbolond vagyok, imádok olvasni.
Na ebből a Tészták című könyvből készült az alábbi finomság, szintén a vendégek számára, mint Barbi levese és kakaós csigája:) Nem maradt szégyenben egyik sem:)



Hozzávalók: (4 - 5 személyre)
  • 3 közepes padlizsán (vinetta)
  • 4-5 evőkanál olaj(olívaolaj)
  • 3 cikk (gerezd) fokhagyma
  • 1 kisebb hagyma(ez nálam most kimaradt)
  • 3- 4 evőkanál joghurt(nálam most tejföl került bele, mert joghurtom nem volt otthon)
  • bors
  • 40 dkg tojás nélküli masnitészta
  • 10 dkg tehénturó
  • 1 kis csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A padlizsánt megsütöttem, a húsát kikapartam, szürőn lecsepegtettem.  A padlizsán húsát, a fokhagymát és az olajat mixerrel finomra pürésítettem, majd hozzákevertem a tejfölt, fűszereztem sóval, borssal. A tésztát a szokásos módon kifőztem, a szószt rákanalaztam, megszórtam tehénturóval és felaprózott metélőhagymával.
Mivel vendégeknek készült csirkehúst is sütöttem melléje, hogy ha esetleg magában nem tetszene nekik, és mert férfi is volt a társaságban. Én is megkóstóltam a hússal együtt is, de önmagában is megállja a helyét, mindenféle hús nélkül, nagyon finom, én legalábbis imádom a padlizsánt, így is. A vendégeknek is jóízűen falatozták, nem is kell ennél nagyobb dicséret.

8 megjegyzés:

sedith írta...

Szeretem, mert azt látom, hogy mindannyian igyekszünk nagyon változatosan, és különlegesebbnek számító kombinációkban elkészíteni a padlizsánt! Ez a tésztás változat is biztos, nagyon finom!:)

A sikeres államvizsgához pedig hatalmas GRATULA!!!!! Sok sikert a továbbiakban is!!!:)

Éva írta...

Államvizsgádhoz szívből gratulálok ! Akkor egy kicsikét most lazíthatsz. Nagyon finom lehet ez a tészta ezzel a szósszal. Guszta nagyon!

Csilla írta...

Gratulálok Neked a sikeres vizsgádhoz!! :) Szerintem is az a legnagyobb dicséret, mikor kiürül a tányér. :)

Hankka írta...

Gratulálok a sikeres vizsgához! :) A tészta nagyon guszta, nagyon finom lehet ez a padlizsánkrém! :)

Jámborné Budai Mónika írta...

Gratulálok én is neked,és a tészta biztos fincsi volt:))

Hobbychef írta...

Gratula a vizsgához és az ételhez.

teller-cake írta...

Hű, ez kipróbálós lesz nálam is! A vizsgákhoz meg szívből gratulálok! :)

Kati írta...

sedith, köszi, igyekszem igen változatosan főzni, a vinettát is:)
Köszi a gratulát, most megint tanulok a II-es fokozatra, de óriási az anyag, sosem érek a végére:)

Éva, köszi, most megint vizsgára készülök, egy bizonyos fokozat nálunk a tanároknál, három napos vizsga Kolozsváron, így nem nagyon lazítok, ezért is blogolok kevesebbet mostanában:)

Csilla, köszi, így van:)

hankka, köszi, igen finom volt a krém:)

Mónika, Hobbychef, köszönöm:)

teller - cake, majd mond el milyen volt, ha kipróbálod:)