Hozzávalók:(24/38 - as tepsihez)
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 30 ml olaj
- 100 ml tej
- 22 dkg liszt
- 5 dkg mák
- 1 sütőpor
- porcukor a szóráshoz(én ezt kihagytam, mert a család nem kért rá édesítést)
- 4 nektarin
- pici só
A cukrot elsodortam a tojással. Lassanként kavargatva hozzáadtam az olajat és a tejet. A sütőport elvegyítettem a liszttel, és a folyékony masszához adtam, simára kavartam. Végül hozzákavartam a mákot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, ráhelyeztem a kimagozott, cikkekre vágott nektarint, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 percig sütöttem, amíg a teteje pirulni kezdett.
8 megjegyzés:
Milyen egyszerű és finom! Mentem is a receptet, biztosan jól jön még. :)
Nagyon-nagyon jól néz ki, elfogadnék én is egy-két szeletkét! :)
Guszta, szerintem én is percek alatt megenném:)
A mák nagyon jól passzol a barackkal, tudom, mert kipróbáltam :) Boldog szülinapot így utólag is a tesódnak:)
Mák és gyümölcs együtt csak jó lehet, mindkettőt imádom:) Isten éltesse a tesódat:)
Hűha, ez nagyszerűen néz ki! A mákra elkezdenek golyózni a szemeim mint annak a kövér egérnek anno a Chip&Dale című rajzfilmben...:)))
Nyami de guszta, már itt csorgatom a nyálam!!:)
margaretta, igen nagyon egyszerű és finom:)
hankka, köszi:)
Erika, én is, de most türtőztettem magam, hisz diétázom, de azért megkóstóltam:)
Aleda, köszi az ő nevében is:) Bizony találnak, s a mák sok mindennel talál:)
Trollanyú, köszi, tudom, hogyszereted a mákot:)
teller cake, már el is képzeltelek golyozó szemekkel:)
Schnappy, szívesen megkínálnálak belőle:)
Megjegyzés küldése