Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 - 4 cikk fokhagyma
- 1 - 2 kávéskanál kínai ötfűszer
- só
- 1 kisebb natúr joghurt
- friss zöldfűszerek(petrezselyemzöld, bazsalikom, majoránna, kakukkfű, metélőhagyma)
Az előzőleg megtisztított csirkemellet vastagabb csíkokra vágtam, megszórtam kevés sóval, és alaposan meghintettem, beleforgattam a kínai ötfűszerbe. Lefóliázva egy egész délelőttre a hűtőbe tettem pácolódni.
Sütés előtt összeforgattam az olívaolajjal, így tettem a serpenyőbe, hozzáadva az apróra vágott fokhagymát is. Miután kifehéredett, fedő alatt, saját levében megpároltam, majd pirosra sütöttem. A zöldfűszeres joghurthoz a felaprított zöldfűszereket hozzákevertem a joghurthoz. A pirosra sült csirkecsíkokat ebbe mártogatva fogyasztottam.
6 megjegyzés:
Juj de jól hangzik! Lencsilány nekem is küldött ilyen fűszerkeveréket. Nagyon szeretem a csirkehúst (jobban mondva csak a szárnyast szeretem^^), lehet én is ki fogom próbálni! :D
Nagyon finom aromás lehet a hús ettől a fűszerezéstől, de a mártogatósod is fincsi lehetett!
Mi erdélyiek, eléggé félünk keleti fűszereket kipróbálni, pedig finomak az ilyen ízesítésű ételek is. Én és szeretem joghurtos mártogatóssal a csirkemellet.
Isteni lehetett a karácsonyt idéző illat, egy-kettő és már tényleg arra készülhetünk! :)
Nagyon jóízű lehet, szívesen megkóstolnék egy darabkát! :)
ISaBella, nyugodtan kipróbálhatod, mert nagyon finom, pedig én is nehezen szokom az új ízeket, legalábbis eddig, de ez is nagyon tetszett, meg a curry is, és azóta kipróbáltam a Zatar nevű fűszert, azt is hozom nemsokára, az is nagyon finom:)
Éva, igen, különleges finom volt:)
Aleda, igen van egy kis ellenállás velük szembe, meg nem is igen kapható nálunk ilyesmi, de néha nem árt egy kis újítás:)
teller - cake, ne is mond, egyfelől rossz érzés hogy mindjárt vége a nyárnak, másként már alig várom, mert lehet arra hazajön a Párom:)
hankka, én még biztosan fogom használni ezt a fűszert:)
Megjegyzés küldése