Ezt azért teszem fel, mert itt jól látszik milyen húsos a gomba. |
Hozzávalók:(1 személyre)
- 1 óriás csiperke
- 3 szelet gépsonka vagy más felvágott ízlés szerint
- 1 fej hagyma
- 4 - 5 kocka zöldfűszeres olívaolajban érlelt mozzarella és juhsajt
- 1 fél vinetta
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- fokhagymabors
- 1 kávéskanál joghurt
- zöldfűszerek(petrezselyemzöld, bazsalikom, kakukkfű, majoránna, metélőhagyma)
- ízlés szerint natúr joghurt a tálaláshoz
A gombát megtisztítom, a szárát kiveszem, félreteszem. A hagymát apróra vágom, az olívaolajon megfonnyasztom. A vinettát a hagymához teszem, mepirítom kissé, majd hozzáteszem a felvágottat, a gombák szárát, fűszerezem, és együtt tovább pirítom, kb 5 percig, legvégül a tűzről levéve hozzákavarom az apróra vágott zöldfűszereket.
A gombába beleteszem a kávéskanál joghurtot, megtöltöm a töltelékkel, a sajtokat a töltelék tetejére helyezem. A töltelékből még maradt meg, azt a tálaláskor a gomba mellé helyeztem.
A megtöltött gombákat kivajazott tepsibe teszem, és előmelegített sütőbe tolom. Kb. 20 percig sütöttem, mert a gomba nagyon húsos volt, és jól átsüljön, de kisebb gombáknak 10 perc is elég. A sajt közben szépen megolvadt a tetején. Tálaláskor egy evőkanál joghurttal nyakon öntöttem.
Természetesen több, kisebb csiperkéből is készíthető.
És a gomba még előkészítve:
11 megjegyzés:
Uhh,én ezt annyira imádnám!!
Jó gomba forrásod van. Csodás!
Ez isteni lehetett!!! Még sonka nélkül is imádnám!!
Nagyon finom lehet! :)
Imádom a gombát! Nagyon finomat főztél!
Nagyon guszta! És mekkora gomba! Még én sem láttam ilyen nagyot!
Szeretem a töltött gombát, de még padlizsánnal nem csináltam. Mentem a receptjét, egyszer kipróbálom. Nagyon guszta!!!
Nálunk ilyen nagy gomba a Portobello gomba, ilyen nagy fehér gombát még nem találtam itt!
Nagyon guszta és finom a töltelék benne, ügyes, és kreativ!
Kedves Kata! Örülök, hogy hallok felőled :) Viszont gratulálok az államvizsgádhoz! :) Jó túl lenni rajta.
Ez a gomba-vinetta kombó nagyon tetszik :)
És nagyon tetszik az új dizájn :) Aranyos, vidám.
Edó, elhiszem, én is nagyon szeretem:)
HajniZoli, köszi:)
Mária, igen sonka nélkül is finom:)
Okki, Babette, köszi:)
IsaBella, eddig én sem:)
Illéskrisz, eddig én sem készítettem így, de nekem nagyon tetszik:)
Én pedig a Portobellot nem ismerem:) Köszi:)
Titi,köszi:)
Megjegyzés küldése