Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 5 dkg élesztő
- csipet só
- 20 dkg kemény lekvár, hát nálam nem volt annyira kemény:)
A liszt közepébe morzsoltam az élesztőt, megszórtam egy kevés cukorral, és ráöntöttem 1 dl langyos tejet, hagytam felfutni. Amikor az élesztő felfutott, beledolgoztam a lisztet, többi cukrot és tejet, valamint a margarint, a tojást, és a sót.
Addig gyúrtam amíg sima tésztát kaptam. Belisztezett deszkán mégegyszer jól átgyúrtam. Ezután kétfelé osztottam a tésztát, egyik felét kinyújtottam, bekentem a lekvár felével. Azután kinyújtottam a másik felét is és a megkent tésztára fektettem, majd bekentem a lekvár másik felével. Ezután feltekertem, 1 cm széles szeletekre vágtam, és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Közepes lángnál pirosra sütöttem.
Nekem egy kicsit nehezen ment a feltekerés és a szeletelés, mert túl folyékony volt benne a dzsem, de megsülve nagyon szépek lettek.
11 megjegyzés:
Én is megkóstolnám :o)
Kerestelek az Erdélyi konyha című újságban,de sajnos nem találtalak,pedig igazán neked való feladat:o)
Rózsa, szeptembertől megtalálsz az Erdélyi konyhában:)
De guszta, szívesen megkóstolnám! :) Direkt jó, hogy kicsit kifolyt és rásült a lekvár! :)
Jaj nagyon finom lehet!
Ez fincsi lehet! Megkóstolnám én is!
Nagyon jól néz ki, és biztos fincsi is. _:)ki fogom próbálni majd.
Szuper. Biztos nagyon ízlene a kis családnak. Mentem is.
Guszta! :)
Látom, már ki is próbáltad a lekvárt! nagyon guszta! Tetszik a tésztája!
Lehet, hogy ha sütés után megöntözöd forró vaniliás tejjel, akkor nem szárad ki. Én a kakaós csigát mindig jól nyakon öntöm vaniliás tejjel, és még másnap is puha. Nem tudom a lekváros változatnál ez működik-e.. :)
hankka, igen, jól nézett így ki a lekvárral, csak kissé nehéz volt dolgozni vele:)
Erdőkóstoló, bizony, az volt:)
margaretta, szívesen látlak egy kóstolóra:)
Rékamanó, nem fogod megbánni:)
Édeskonyha, szerintem is szeretni fogják:)
Farci, köszi:)
Illéskrisz, Igen, ki kellett próbálnom:)
Macsek, nagyon köszönöm az ötletet, következőben biztos, hogy ki fogom próbálni:) Isten hozott a blogomon, gyere máskor is szívesen látlak:)
Megjegyzés küldése