Hozzávalók:
- kb 1 l zsenge fejtett bab
- 1 hagyma
- 2 zöld paprika
- 2 -3 kisebb szál zellerzöld vagy egy nagyobb
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- olaj
- só
- fűszerpaprika
- ecet
- tejföl
- zöldhagyma vagy hagyma
A még fagyos fejtett babot forrásban lévő enyhén sós vízbe öntöttem, amikor újra felforrt hozzáadtam a torzsától megtisztított paprikákat, az apróra vágott hagymát, és egy teatojásban a zellerzöldet. Alacsony lángon(hogy ne főjjön szét) puhára főztem a babot. Amikor megfőtt elkészítettem a rántást(Rántás: Az olajon világosra pirítottam a lisztet, a tűzről levéve hozzáadtam a fűszerpaprikát és felöntöttem 1 dl vízzel, és 1 dl tejjel) majd a leveshez öntöttem. Hagytam egyet buzzanni, levéve a tűzről, hogy ne fusson össze kevés ecettel megsavanyítottam, és a tetejére szórtam az apróra vágott petrezselyemzöldet. Tejföllel és zöldhagymával tálalva az igazi.
15 megjegyzés:
Nagyon finom,már ettem ilyet és a tiéd nagyon guszta!
Az egyik kedvencem!
Gondolom a zsenge babot fagyasztottad le annakidején, igaz?
És a szegény zellerzöldet mért dugdosod ugyan biza?
Én rászoktattam már rég a családot, szép apróra megvágom a friss zellerlevelet és többnyire paradicsomlével ízesített levesekbe használom.
Egy mukk sincs megeszik.:),:).
De jó, finom szalonna bőrrel nyámi :)
Mi is nagyon szeretjük! Csak nekem már elfogyott a zsengéspaszuly, ahogy mi nevezzük.
Egymás után hozod a kedvenc leveseimet! Imádom! Ez a kis csupr most jól esne...:o)
Remek kis leveske!
Erre én is büszke lettem volna :) Olyan jól esne most egy tányérra való ebben a hidegben.
Itt is csak csorgatni tudom a nyálam:) Köszönöm, hogy játszottál:)
Nagyon guszta! Nekem is csak nemrég fogyott el a mélyhűtőből a tavalyi fejtett bab.
Szeretem levesek egyike :) Két perce sincs, hogy említettem a férjemnek, lassan kiürítem a fagyasztó tartalmát, helyet kell adni az újnak!
Mónika(ne haragudj, hogy rövidítek:)), bizony nagyon finom, mi mindig így készítjük:)
Angéla, nekem is:)
Juci, igen a zsenge babot fagyasztottam le:) Nem dugdosom a zellerzöldet, csak ez a fagyasztott fajta:) és nem lehet már olyan szépen megvágni, ezért tettem teatojásba:) Amúgy nincs baj az ilyen zöldekkel:)
Panna, azzal is biztos finom, de a fejtett/zsenge babhoz mi nem szoktunk tenni, csak a szárazbabhoz.
Gerdi, sajnos nekem is az utolsó adag volt:)
Illéskrisz, örvendek, hogy tetszik, és az a kis csupor nem is olyan kicsi mikor megtöltöm, mert eléggé öblös:)
Anazar, köszi:)
Nyammm, köszi, hogy játszhattam.
Katalin, köszi:)
Vicuska, igaz azért még a fejtett babig kell még kicsit várni:)
Meg lehet ezt főzni bolti fagyasztott fejtett babból?
Gvendolin, természetesen, bolti fagyasztott fejtett babból is megfözhetö :) Finom lesz abból is. Üdvözöllek a blogomon, látogass el hozzám máskor is, remélem még találsz kedvedre való recepteket.
Holnap ez lesz köszi szépen
Megjegyzés küldése