A felhasznált curry fűszer csomagolásán azt írja, hogy sót, curryt, fokhagymát és köményt tartalmaz. Egy kicsit a köménytől féltem, mert a Párom nem nagyon szereti(én viszont nagyon:)), meg is jegyezte délben amikor bejött az ajtón, hogy mi ez a kömény szag?:)
De amikor megkóstólta, akkor neki is ízlett, nekem pedig nagyon - de nagyon. Fogok még ilyet készíteni az biztos.
Hozzávalók:
- 4 - 5 nagyobb kicsontozott csirke felsőcomb
- 1 fej sárga hagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika(ez nálam most kimaradt, helyébe pár karika csípőst tettem)
- 2 evőkanál curry
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- kevés olaj
- só
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteltem. Levettem a tűzről, hozzákevertem a curryt, felöntöttem kb másfél dl vízzel, és visszatettem a tűzre. A csirkecombokat kettőbe vágtam, megmostam, és beletettem a hagymás - currys alapba, hozzáadtam a meghámozott , felkockázott paradicsomot, a felkarikázott csípőst, megsóztam, és fedő alatt puhára főztem. A tejfölt csomómentesre kavartam a liszttel, majd hígítottam néhány kanál alaplével, és hozzákevertem a csirkés alaphoz.
A megszokott módon kifőzött szélesmetélttel tálaltam.
9 megjegyzés:
Az indiai ízvilág hozzám is közel áll. Még rizzsel is el tudom képzelni ezt a csirkét:)
El is tudom képzelni, hogy finom volt, nagyon gusztának néz ki! A rízs nálunk is megy, de az indiai fűszerek... ahogy kezdtem kipróbálni őket rájöttem, hogy szeretjük, csak éppen a gyomrunk nem nagyon bírja... De azért még kisérletezgetek:)
Hát ez nagyon is praktikus hogy egy csomagban van hozzá téve a curry por...én nekem mindig van itthon, és többször használom, de viszont adok hozzá csipős piros paprikát hogy kapjon szép pirosas szint! Az Indiai receptek is ajánjlák vagy pedig a cayenne csipős paprikát, ami erősseb a Magyar paprikánál.
A szószot gazdag, és a csirke amint látom szép friss, és finom puha lehetett!
Nagyon finom lehetett:)
Ez nagyon finom, és pont van itthon curry. Szuper ötlet. :)
Örülhetnek otthon,mert nagyon jól főzől:))
Én is csirkéhez szoktam használni a curryt, ilyenkor Pataki tálban párolom meg a húst ananásszal és almával. Isteni finom, a Te recepted is tuti az!
Mi is nagyon szeretjük a curry-t, már nem is tudom milyen a rizs anélkül:-)
Erika, én is ki kell próbáljam rizzsel:)
Emi, nálam is ez az első ilyen különleges fűszer:) De tetszik. Azóta még gazdagodtam egy pár ilyen fűszerrel:)
Elisabeth, ilyen kis kiszerelésben volt a curry, amit ajándékba kaptam, és az első currys ételem ez, de nagyon tetszik:)
Flóra, az volt:)
Petra, nagyon megszerettem a curryt:)
Mónika, köszi, igyekszem finomakat és változatosan főzni, de hát imádok főzni, így nem esik nehezemre:) És bevallom jól esett a dicséret tőled:)
teller - cake, köszi a receptet, ki fogom próbálni:)
BoGyó, akkor én is ki kell próbáljam rizzsel:)
Megjegyzés küldése