Hozzávalók:
- 8 közepes gomba (nálam termesztett fehér és barna csiperke)
- 10 dkg füstölt sonka
- 1 hagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 - 2 dl tejföl
- 1 maréknyi eperlevél tészta
- só
- bors
- olívaolaj
- kis csokor petrezselyemzöld
- paprikás fűszerolaj
A füstölt sonkát vékony csíkokra vágtam, és kevés olívaolajon megpirítottam. A hagymát apróra vágtam, a gombát felszeleteltem, sózva, borsozva néhány percig eggyütt pirítottam a sonkával. Amikor a gomba is puhulni kezdett felöntöttem kb. másfél l vízzel, és addig főztem, amíg mind a hús, mind a gomba teljesen megpuhult. Ekkor beledobtam a tésztát is. A lisztet csomómentesre kevertem a tejföllel, néhány kanál levessel higítottam, és a leveshez öntöttem. Egyet hagytam buzzanni, majd a tűzről levéve pár csepp paprikás fűszeroljat öntöttem a tetejére, és megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel.
19 megjegyzés:
Woo-hoo, gomba és sokna nagy páros!
Hmm...Nagyon jól hangzik!
Gomba és sonka együtt, ez csak jó lehet!!!:)
Nagyon jól néz ki, a tálad is tetszik :)
Nsgyon guszta és finom a gomba levesed a sonkával. Szivesen el fogadnák egy tállal ebédre.
Remélem kellemes Husvéti ünneped volt, családoddal!
Nagyon finom leves lehet! Kipróbálom, mert mondhatni levesfüggők vagyunk :)
Gomba és sonka, így együtt kiváló. Ráadásul a Húsvétról megmaradt sonkát is lehet hasznosítani, hogy ne csak a hagyományos sonka tojás formációban fogyasszuk.
Szia!
Nagyon Köszönöm a linket!
Rózsa
Nagyon guszta!! Szeretem a gombalevest, de sonkával még soha nem készítettem. Mindenképpen kifogom próbálni.
Mostanában ritkábban írok itt nálad, mert van hogy csak nehezen jutok el idáig. Felugrik egy ablak, és volt már, hogy még a firefoxot is lekellet állítanom, mert veszélyt jelzet. Minden nap benézek, de nem mindig tudok írni, kérlek nézd ezt el nekem.:(
Elképzeltem az ízét, csuda finom lehet. Imádom a gombát minden formában. És a sonka pedig egyenesen még jobbá teheti! Mentem a levest! :o)
Kérlek nézz be hozzám, van valami számodra : http://kataakonyhaban.blogspot.com/2012/04/sokoldalusag-dij.html
Szépre sikeredett a levesed és bizonnyal finom is .
Nagyon finomnak hangzik!! Ilyen gombalevest még nem ettem, de megjegyzem! Nagyon szép a blogháttered! :)
De szívesen ennék belőle...
Így még sonkával nem készítettem, de biztos finom...
Biztosan finom volt. Elteszem és én is elkészítem:)
Anazar, igen nekem is tetszik ez a párosítás:)
Angi Angéla, köszi:)
Bebi, igen nagyon jó párosok együtt:)
Katalin, köszönöm:)
Elisabeth, igen, jól telt a húsvét, remélem nektek is. Szívesen megkínálnálak a levesből:)
Vikvi, köszi, nálunk sem telik el nap leves nélkül, már a gyomrunk is így szokta meg:)
Hobbychef, igen, igaz ez még húsvét előtt készült, de húsvét után kiváló lehet maradék sonka hasznosítására is.
Rózsa, nagyon szívesen:)
Gizi, köszi, semmi baj, nem tudom mi lehet az oldalammal kapcsolatosan, én nem vettem észre semmit, de van, hogy sokszor én sem tudok írni egyes blogokra. A lényeg, hogy benézel hozzám:) Amúgy látom a statisztikánál is, hogy ki jár nálam:)
Illéskrisz, nagyon finom így együtt, én már alig várom, hogy vadon nőtt gombából is elkészíthessem:)
Kata, Isten hozott a blogomon, köszönöm szépen a díjat, jólesett, hogy rám is gondoltál,ne haragudj meg, de nem adom tovább, mert én is csatlakoztam a Szavakat díjak helyett mozgalomhoz. Szívesen látlak máskor is nálam, én is benézek ezután hozzád.:)
Aleda, köszi:)
Barbi, köszi, én is most készítettem először. A bloghátteremet egy Mesi által ajánlott blogon találtam:)
Panna, én meg szívesen megkínálnálak:)
Juci, nagyon finom, én eddig még sehogy se készítettem, de ezután fogok az biztos:)
Roza, tetszeni fog biztos nektek:)
Nagyon jó választás volt!!!
Vicuska, köszi:)
Megjegyzés küldése