Hozzávalók:
- ahány személyre készítjük, annyiszor 2 nagyobb krumpli
- ahány krumpli annyi tojás
- 5 - 10 dkg sajt
- petrezselyemzöld
- só bors
- 2 evőkanál tejföl
A tojás még nyersen. |
És megsülve. |
Elkészítés:
Ehhez a recepthez nagyob krumplikat válogattam ki, mert majd a tojás is bele kell férjen. A krumplikat alaposan megmostam, megtörültem, és héjában sütöttem meg a sütőben. Amikor megsült, éles késsel hosszában egy "fedőcskét" levágtam a krumplikról. Ezután, egy kávéskanállal a belüket kivájtam annyira, hogy kb.egy fél centiméteres fala maradt belül. A kivájt krumplit villával összetörtem, hozzáreszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, hozzátettem a tejfölt, és simára kavartam. Ezt a tölteléket visszatöltöttem a krumplikba, hozzásimítottam a belső falukhoz, és a megmaradt lyukba beleütöttem a tojásokat. A "fedőcskékkel" befödtem és öt-hat percre visszatettem a sütőbe. Hagymával, tejföllel tálaltam.
6 megjegyzés:
Ezt kipróbálom nagyon tetszik és valószínű gyorsan kész,az idő meg néha kevés ez egy vacsorára szuper ötlet köszönöm!!!
Csak az kicsit hosszabb idő amíg a krumpli megsül, jó háromnegyed óra, a többi csak 5 perc.
Na, ezt így még én sem próbáltam, de rajta leszek!Nagyon jól néz ki! Én a sült krumplit szoktam kettőbe törni, tört (vagy apróra vágott) fokhagymát szúrkálok bele, só, bors, majd túrót vagy sajtot olvasztok a tetejére.
Jó ötletet adtál, kipróbálom. köszi, hogy nálam jártál!
Szia Kati ! Én pedig ezt szerettem el Tőled :) Nem vagyunk nagy krumplievők, de ez nagyon-nagyon tetszik, s miután oldalbordám nagyon tojásos, még az is elképzelhető, hogy mellette a krumplit is megszereti ? ! - ha igen: hála Neked :)
Viki, örvendek, hogy találtál nálam olyat amit szívesen elkészítenél.
Megjegyzés küldése