Hozzávalók:
- fél liter paszuly (fehér és gránát vegyesen)
- disznóbőr
- füstölt oldalas ízlés szerint
- 1 fej hagyma
- két evőkanál liszt
- 2 deci tej
- kevés olaj
- őrölt pirospaprika
- só
- petrezselyemzöld
- ecet
A paszulyt egy éjszakára beáztattam, reggel kb. 3 liter hideg vízben a csíkokra vágott disznóbőrrel és az oldalassal odatettem főni. Közben beletettem egy fej hagymát egészben. Amikor kezdett a paszuly és a hús is megpuhulni megsóztam. Amire a paszuly és a hús is teljesen megpuhult, elkészítettem a rántást: kevés olajon a lisztet világosbarnára pirítottam, a tűzről félrehúzva hozzáadtam a pirospaprikát, majd felöntöttem, fele vízzel, fele tejjel. Amikor elkészült a levesbe öntöttem. A levest ecettel savanyítottam, a tetejére szárított petrezselyemzöldet szórtam. Tejföllel és hagymával tálaltam.
3 megjegyzés:
Képzeld ma pontosan ezt főztem én is!Oldalassal én is :-)
Jaj de jó én is szeretek hagymát enni mellé :)
Hát igen, a jó öreg paszulyleves, kevesen vannak akik nem szeretik szerintem.
Megjegyzés küldése