2011. február 3., csütörtök

Aranytallér

Mielőtt a receptet leírnám gyönyörködjünk ebben a szép tájban. A rigmányi erdő között készült a kép, egyszerűen nem tudtam kihagyni. Azért a télnek is megvan a maga szépsége.



Ezt a finomságot egy kolléganőmtől tanultam, igazán egyszerű az elkészítése, ha valami finomra, könnyűre és főleg gyorsan elkészíthetőre vágyom, akkor ezt sütöm.

Hozzávalók:

  • 1 csupor zabpehelyliszt
  • 1 csupor reszelt, nyers sárgarépa
  • fél csupor kókuszreszelék
  • fél csupor méz vagy juharszirup, lehet fehér vagy barna cukor
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • kevés só
  • fél csupor víz

Elkészítés:

A hozzávalókat egy edényben összekeverem, és hagyom tíz percig állni. Ezután olajazott tepsibe evőkanállal kis halmokat rakok, picit meglapítom, hogy kerekek legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lángon, fél óra alatt megsül.

4 megjegyzés:

Emoke írta...

szuper!! kreatív!! nézz be hozzánk! :)

Panna írta...

De jól nézz ki, imádom a kekszeket. Recept elmentve!

Névtelen írta...

Mekkora az egy csupor? Egy bögre (=2,5 dl)?

Kati írta...

Ibolya, igen annyi, de a lényeg az ennél a receptnél, hogy a hozzávalókat egy bögrével mérjed.