A délután megkívántam valami finomat. De mi is legyen az? Ami finom is, meg hamar is elkészül. Eszembe jutott, hogy ezer éve nem ettem sós rudat, így hamar összeállítottam egy adaggal. A receptet Gergely Éva: Erdélyi ízek című szakácskönyvében találtam. Nagyon egyszerű az elkészítése. Ebből az adagból 25 - 30 darab lett.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 1 tojás
- kevés tejföl vagy joghurt
- só
- ízesítőnek: köménymag, napraforgómag, őrölt piros paprika
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a tojássárgáját, a joghurtot jól összegyúrtam, konyharuha alatt fél órát pihentettem. Majd a tésztát kisujjnyi vastagra nyújtottam, derelyevágóval kisujjnyi széles, kb.10 cm hosszú rudakra vágtam, megsóztam. Egy tojást felvertem egy csepp olajjal, és ezzel bekentem a rudak tetejét, ízesítésként köménymagot, napraforgómagot, piros paprikát szórtam rá. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 20 - 25 perc alatt szépen megsültek.
Nekem a köménymagos ízlett a legjobban.
9 megjegyzés:
Imádom az ilyen sós sütiket!
Én is!:)
én is szeretem, én szezámmaggal is szoktam díszíteni :)
Jé ez a szakácskönyv nekünk is meg van :-) Én is sós szájú vagyok :-)Nagyon jól néznek ki, meg is kóstolnám mindegyik fajtát!
Én is szeretem sajtal is jó!!
Benc-E-moke, Georgina, igen lehet sajjtal is meg szezámmaggal is ízesíteni, most éppen azok nem voltak a háznál. :)
A sajtost köménymaggal együtt nagyon szeretem.
Panna, sok jó recept van abban a könyvben, érdemes forgatni, főleg ha erdélyi kaját szeretnél készíteni.
Istenem, de gyönyörű színük van!
Kati,
Szeretjük az erdélyi ételeket és a magát Erdélyt is!
Mézeskalács, házi tojással készültek, azért ilyen szépek.
Panna, én is szeretem mindkettőt,:)
Megjegyzés küldése