Mi itthon hagyományosan a krumplileves esetleg paszulyleves mellé készítünk palacsintát, de én most a lucskos mellé készítettem. Persze áfonyadzsemmel.
Eszembe jutott a palacsintáról, hogy itt a mi vidékünkön azt szokták mondani, hogy amelyik lány szép vékony palacsintákat süt, az már férjhezmehet. Anyukám is mindig megkérdezi viccesen amikor palacsintát süt, hogy: Na férjhezmehetek? :)
Hozzávalók (kb. 20 palacsintához):
- 1 tojás
- 10 evőkanál liszt
- csipet só
- 2 kávéskanál cukor
- 2 - 3 dl tej, csorrintásnyi olaj
- annyi ásványvíz, hogy híg, szinte tejszín sűrűségű tészta legyen
- dzsem a tölteléknek
Elkészítés:
A tojást a sóval és a cukorral elhabartam, hozzákevertem a lisztet és a tejet, csomómentesre kevertem, majd apránként hozzáadtam a tejet és az ásványvizet. Hozzáöntöttem az olajat. A palacsintasütőbe felforrósítottam az olajat, belecsurgattam kb. egy kisebb merítőkanálnyi tésztát, és a palacsintasütőt körbeforgatva elterítettem benne. Amikor a palacsinta széle már elvált a sütőtől akkor megfordítottam, és a másik felét is megsütöttem. A palacsintákat megkentem áfonyadzsemmel, és feltekertem őket, így tálaltam. Isteni finom lett.
5 megjegyzés:
Jaj,imádom a palacsintát!!Én is főztem egy rakás áfonyadzsemet,szerintem egyik legfinomabb dzsem.
Juuuj, palacsinta. Sztem az egyik legfinomabb desszert. Igazat adok Edónak, nem vagyok ugyan lekváros, de az áfonyást szeretem (meg a birsekből főzötteket).
Edó, Kata, én is nagyon szeretem a palacsintát, és az áfonyadzsem, az valami isteni.
Na megint lemaradtam egy kostolorol :). Majd meg kell suss, mikor odahaza vagyok :D. Nagyon fincsinek nez ki.
Majd, ha hazajössz még sütök.Biza finom volt.
Megjegyzés küldése