Hozzávalók:
- 3 tojás
- a 3 tojás súlya cukor
- a 2 tojás súlya liszt
- 1 tejszínes puding
- 4 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 20 dkg Ráma margarin
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra kavartam, amíg a cukor teljesen elolvadt benne, majd a lisztet kanalanként dolgoztam bele. Egy tepsi hátára kávéskanállal kicsi csomócskákat raktam, amelyek kör alakban elterültek, előmelegített sütőbe toltam, és a legkisebb hőfokon megsütöttem aranybarnára, de vigyázni kell rá, mert hamar elég, nekem is sikerült néhány sötétbarnát készítenem. :) Miután megsült a tepsit csak annyira húztam ki a sütőből, hogy a legszélső süteményeket elérjem, és ahogy egyet kivettem rögtön tölcsér alakban megtűrtem, mert hamar megköt, és akkor törékeny. Így egyenként megformáztam őket, fokozatosan szedve ki a sütőből. A tepsi hátát én megvajaztam, de még így is be kellett segítenem a kiszedésnél egy késsel, mert nem ragadt oda a tészta, viszont amiért sok cukrot tartalmaz, mégis a széle nehezen vált le a tepsiről.
Közben a krémhez is előkészítettem a hozzávalókat, négy dl tejben, 5 evőkanál cukorral megfőztem a pudingot, amikor kihűlt hozzákevertem a 20 dkg margarint, és egy fagyispálcika segítségével megtöltöttem a kelyheket. Miután a krémet beletöltöttem megpuhult a tésztája, mert addig ropogós, kemény volt. Vigyázni kell, hogy minél kevesebb víztartalmú margarint vegyünk, mert én először megjártam az Unirea margarinnal, összement a krémem, kicsapódott a víz belőle, újat kellett készítenem.
Sok munkám volt vele, de kárpótolt az, hogy amikor a tesóm meglátta, azt mondta: Ez igen, szép! Elkészítetted nagynénénk tésztáját? És persze rögtön befalatozott belőle kettőt.
16 megjegyzés:
Hát ez a süti valami eszméletlen jól néz ki! Le a kalappal, Kati!
Nagyon guszta, meghoztad a kedvem hozzá. Egy lapban egyszer nyáron láttam hasonlót, a gyerekek mondták is hogy készítsek nekik,de attól tartottam nem sikerülne.Nagyon ügyes vagy, szépek lettek!
Panna, Ottis köszönöm, macerás volt, de megéri kipróbálni, csupán türelem kell hozzá.
Nagyon jól néz ki,gyönyörű és nagyon guszta
Ditta,köszönöm !
Kati,
Sajnos a be kell vallanom, hogy a türelem nem tartozik az erősségeim közé. :-(((De, ha egyszer mégis olyan hangulatba leszek lehet nekifogok és begyűjtöm én is érte a dicséreteket.
WoW! Én ilyet még nem is láttam!! :) Nagyon jó! - Emőke
Ilyet sütit még soha nem láttam! De nagyon jól néz ki, bár most csak gyönyörködök benne, nem csinálom meg :(
Panna nekem is be kell vallanom, hogy az első adag krémemet amikor elrontottam, én is majdnem kihajítottam az ablakon :) Nehezen viselem a kudarcokat, a főzésben is, de aztán eszembe jutott amit Cakeni írt egyszer, hogy az ember a hibáiból tanul.
Emőke, kőszi!
Mónika, ha nem ezt készítesz másat :) Kószi!
Ha tudnád, hogy milyen rég keresem ezt a receptet!
Gyermekkoromban ettem utoljára, mamikám készítette fagyi tészta volt a neve!
Már nem tudom mivel volt töltve, de mi gyerekek nagyon szerettük.
Nagyon boldog vagyok, hogy feltetted a receptet, köszönöm.
Juci, örvendek, hogy nálam találtál rá a gyerekkori kedvencedre, mi is szoktuk fagyi tésztának is nevezni, meg tölcsérnek is.
Sose felejtem el, mamával egyszer mennyit vajúdtunk, míg sikerült(ek) valahogy. Mi tölcsér-nek hívjuk, és tényleg nagyon édes, viszont, ha a töltelék elmarad, nekem ízlik, mert hasolnít a sima piskótához.
Kata nekem is ráment egy délutánom, igen mi is nevezzük tölcsérnek, fagyi tésztának is.
De jóóó, nagyon ötletes:-))
DE jóóól néz ki!
Gesztenye, Eszter, köszi!
Megjegyzés küldése