A gasztroblogokon és a szakácskönyvekben is sokszor találkoztam az olivaolajban érlelt sajttal. Megvallom őszintén még sosem ettem ilyet. Igaz, hogy mindenhol többféle sajtból készítették, de nekem csak saját juhainktól származó sajtom volt itthon, ezzel tettem próbát. Már a látvány megéri. Pár nap múlva beszámolok az ízéről is, mert egyelőre a hűtőben érlelem. De muszály volt lefényképeznem annyira szép a színe, bár a fotók nem tökéletesen adják vissza.
Hozzávalók:
- kb. 10 dkg juhsajt kisebb kockákra vágva
- szárított petrezselyemzöld
- szárított oregánó
- őrölt chilipaprika
- kb. 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
Egy lecsavarozható üvegbe rétegeztem a sajtot és a zöldfűszereket, majd felöntöttem olívaolajjal. Lecsavaroztam, és a hűtőbe tettem érni. Az illatáról ítélve finom lesz.
8 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki biztos finom is lesz!
Kíváncsi vagyok milyen lesz az íze!! :) - E.
Ha sajból van, bárhogyan jöhet, egész biztosan finom! :-)
Szereteném :-)
A görög és a közelkeleti országok - no meg az én - kedvencem. Nagyon guszta, gratulálok.
Megnézted a toplistás bejegyzésed?
Nagyon jól néz ki..kíváncsian várom az ízéről a beszámolót!
Kedves Kati!
Kérlek, nézz be hozzám!
Hobbychef, arra gondoltál amit ma tekintettek meg a legtöbbször?
Megjegyzés küldése