Hozzávalók:
- kb. negyed kg mexikói zöldségmix
- maréknyi zöldpaszuly
- maréknyi előre megfőzött szemespaszuly
- kukorica konzerv
- gomba konzerv
- két szelet füstölt sonka
- negyed kg makaróni
- 2 evőkanál tejföl
- majonéz
- só
Elkészítés:
A hozzávalókat azért adtam meg csak körülbelül, mert ezeket ízlés szerint lehet adagolni.
A mexikói zöldségmixet, a zöldpaszulyt megfőztem. A makarónit is külön vízben megfőztem. Amíg a zöldségek és a makaróni kihűlt, egy tojásból majonézt készítettem. Majd az összes hozzávalót óvatosan összekevertem, sóztam, a tejfölt csak a legvégén kevertem bele. Hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek.
7 megjegyzés:
Előre is elnézést a tudatlanságomért, de a zöldpaszuly és a szemespaszuly az a bab?
Nehogy valami mást tegyek bele, ha elkészítem :)
Mónika, igen arról van szó, az a bab.:)
Ó, ez annyira étvágygerjesztő! Tavasz felé közeledve annyira kívánom az ilyen salátákat!
Nagyon jól néz ki. Napok óta ennék már én is valami zöldséges ételt, de még nem jutottam el odáig, hogy el is készítsem...
Titi, Panna, én is tavaszváróként készítettem.
Fincsi! En is szoktam ilyet kesziteni, csak en kihagyom a paszulyt belole, mivel nem szeretem :P
Kinguci, tudom, hogy a paszuly nem a kedvenced. :)
Megjegyzés küldése