2024. március 17., vasárnap

Spárgás pite

 A spárga szezon elkezdődött nálunk :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 32 dkg kész leveles tészta, 16 dkg krémsajt, 5 dkg reszelt sajt, 1 tojás, 12 dkg zöldspárga, só, kis csokor perezselyemzöld, néhány karika piros paprika, 3- 4 szelet pármai sonka.
Elkészítése: A krémsajtot simára kavarjuk a tojással és a finomra aprított petrezselyemzölddel.A spárgák keményebb szárát letörjük. A kész leveles tészta lapot egy sütőpapírral bélelt tepsiben kiterítjük, a széleit körbe kissé behajtjuk, villával lenyomkodjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, eloszlatjuk rajta a krémsajtot, ízlés szerint elhelyezzük rajta a spárgákat, a paprika karikákat.180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült virág formába tekerve a pármai sonkával diszítjük. Melegen és hidegen tálalva egyaránt finom.


Nincsenek megjegyzések: