Isteni finom :)
Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 32 dkg kész leveles tészta, 4 mogyoróhagyma (salottahagyma), 15 dkg reszelt sajt, 5 dkg penészes sajt, 4 evőkanál reszelt parmezán sajt, só, 5 – 6 evőkanál tejszín, friss vagy szárított kakukkfű.
Elkészítése: A kész leveles tészta lapot kiterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, a széleit körbe visszahajtogatjuk, egy villa segítségével kissé lenyomkodjuk, a lapot egy villával megszúrkáljuk, rászórjuk a reszelt sajtot, a penészes sajtot, 2 evőkanál parmezán sajtot, megszórjuk a kakukkfűvel, tetszólegesen elrendezzük rajta a karikára vágott hagymát, megsózzuk, a hagymakarikákat és a tészta visszatűrt széleit is megkenjük tejszínnel, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 – 35 perc alatt készre sütjük. Utolsó 5 percben rászórjuk a megmaradt parmezán sajtot.
Megjegyzés: Forrón, langyosan, hidegen tálalva egyaránt kitűnő. Eredetileg Gruyére sajttal készül, de más sajttal is finom lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése